CAB GLASS SERVICE

Conducte din otel pentru transport lichide

Conducte pentru transport gaz si petrol din otel carbon

Tevile fara sudura 

Țevile fără sudură sunt fabricate prin tragerea unui țagle solide printr-o tijă  care creează secțiunea goală. Aceste tuburi sunt considerate superioare celorlalte tipuri, deoarece nu necesită activități de sudare, iar produsul final este obținut dintr-un bloc monolit de oțel (o țeava de oțel). Țevi fără sudură de la 1/8 la 6 inch. Sunt fabricate cu așa-numitul "proces de turnare" sau "proces de extrudare" (utilizat pentru diametre mai mici), în timp ce "procesul de măcinare mandrell" este utilizat pentru diametre mai mari. Țevile fără sudură au un preț mai mare comparativ cutevile sudate  deoarece procesul de fabricație este mai complex și necesită investiții mai mari (mai multe fabrici au procese integrate pe verticală, de la materii prime la produse finite). Pentru dimensiunile și specificațiile tehnice  (diametru / grosime / materiale), numărul de fabrici este limitat la nivel mondial și prețurile sunt remarcabil mai mari (acestea ar trebui să fie luate în considerare în mod corespunzător atunci când se estimează costurile proiectului în funcție de greutate).

TEVI SUDATE Longitudinal 

ERW

Tevi sudate ERW (sudare cu rezistență electrică) sunt fabricate prin sudarea bobinelor de oțel longitudinal. Tehnologia de inducție de înaltă frecvență (HFI) este cel mai răspândit proces pentru acest tip de țevi , o bobină de inducție este aplicată pe suprafața exterioară a barei și generează un curent care unește ambele părți ale bobinei împreună foarte strâns . Tehnologia de sudare HFI este superioară tehnicilor obișnuite de sudură și este utilizată pentru aplicații critice de conducte (cum ar fi conducte și procese chimice). 

Teava sudata elicoidal SSAW

Tevile Sudate SAW au un proces  de sudare cu arc. Primul brevet privind procesul de sudare cu arc scufundat (SAW) a fost încheiat în 1935 și acoperea un arc electric sub un pat de flux granulat. Inițial dezvoltat și brevetat de Jones, Kennedy și Rothermund, procesul necesită un electrod consumabil alimentat continuu, solid sau tubular (cu miez metalic). [1] Sudura topită și zona arcului sunt protejate de contaminarea atmosferică prin „scufundare” sub o pătură de flux fuzibil granular format din var, silice, oxid de mangan, fluorură de calciu și alți compuși. Când este topit, fluxul devine conductiv și oferă o cale de curent între electrod și lucru. Acest strat gros de flux acoperă complet metalul topit, prevenind astfel stropirea și scânteile, precum și suprimând radiațiile ultraviolete intense și fumurile care fac parte din procesul de sudare cu arc metalic protejat (SMAW).

SAW este acționat în mod normal în modul automat sau mecanizat, cu toate acestea, sunt disponibile pistoale semi-automate (de mână) SAW cu livrare presurizată sau flux gravitațional. Procesul este limitat în mod normal la pozițiile de sudare plate sau orizontale (deși sudurile orizontale în poziție de canelură au fost realizate cu un aranjament special pentru susținerea fluxului). Au fost raportate rate de depunere care se apropie de 45 kg / h (100 lb / h) - acest lucru se compară cu ~ 5 kg / h (10 lb / h) (max) pentru sudarea cu arc metalic protejat. Deși curenții variind de la 300 la 2000 A sunt utilizați în mod obișnuit, au fost folosiți 2 curenți de până la 5000 A (arcuri multiple).

Există variații simple sau multiple (2 până la 5) ale firelor de electrod ale procesului. Placarea cu benzi SAW utilizează un electrod cu benzi plate (de ex. 60 mm lățime x 0,5 mm grosime). Se poate utiliza curent continuu sau alternativ, iar combinațiile dintre curent continuu și curent alternativ sunt frecvente pe mai multe sisteme de electrozi. Sursele de alimentare cu sudură de tensiune constantă sunt cele mai frecvent utilizate; cu toate acestea, sunt disponibile sisteme de curent constant în combinație cu un alimentator de sârmă de detectare a tensiunii.

LSAW

(Sudură longitudinală), DSAW (sudura dublă cu arc submersibil, sudura se aplică atât pe suprafața interioară cât și pe cea exterioară) și SSAW sau HSAW (teava sudată în spirală, utilizată în general pentru transmisia și distribuția apei, dar nu pentru aplicațiile petroliere și gaze). Țevi de oțel sudate cu arc sub tensiune) în plăci de tabla  ca materie primă, tabla de oțel din matriță sau presiunea mașinii de turnare (volum) în sudură dublă cu arc submersibil.

Gama de diametre a țevii LSAW este în mod normal de la 16 inch la 60 inch (406mm la 1500mm). Au performanțe bune în ceea ce privește rezistența la presiune ridicată și rezistența la coroziune la temperaturi scăzute.  Cele mai mari diametre și grosimi ale țevilor de oțel, sunt fabricate folosind LSAW, care sunt foarte recomandate pentru piloți portanți, piloți combinati de perete și alte aplicații. În industria de petrol și gaze, țevile API 5L LSAW cu diametru mare sunt folosite d pentru a transporta hidrocarburile pe distanțe mari în mod eficient.

 

 

Tipuri de conducte conform normelor de fabricație

Având în vedere normele de construcție, conductele pot fi împărțite în următoarele tipuri principale:

• ASME B36.10 (tevi din carbon / aliaj) și ASME B36.19 (tevi din inox și nichel)

• API 5L (conducte de gaz pentru petrol și gaz)

• API 5CT (conducte tubulare / capace pentru aplicații în amonte)

• EN / DIN / BS (standarde europene de conducte)

 

Conducte  sudate  din otel carbon

Conducte sudate din otel carbon ...

Contact

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare vă exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Home
Am inteles